1. Notikumu reģistrācijas moduļu izstrāde uz specializētas mikroshēmas bāzes un tās eksperimentālie pētījumi jaunu digitālas apstrādes algoritmu pārbaudei.
  2. Ultraplatjoslas impulsu ģenerēšanas moduļa izveide (t.sk. tā salāgošana ar UWB antenām) un ar platjoslas stroboskopisko pārveidotāju iegūto signālu analīze (t.sk. izmantojot vairākas uztverošās iekārtas).
  3. Transportlīdzekļu kā sensoru un aktuatoru mezglpunktu attīstīšana viedu transporta sistēmu izveidei, ietverot dažāda veida iegulto sistēmu pielietojamības izpēti, precīzas pozicionēšanas, adaptīvās kruīzkontroles, efektīvas bezvadu komunikācijas izstrāde.
  4. Bioloģiskas izcelsmes signālu ieguves un to ievades apstrādes sistēmās paņēmienu un apstrādes algoritmu attīstīšana, ieskaitot laika kodēšanas pieeju un kompleksās salāgotās filtrēšanas uzlabojumus.
  5. Uz rotācijas leņķiem balstītas vispārinātas signālu analīzes metožu attīstība, algoritmu realizācija, moduļu izstrāde un pielietojamības izpēte (t.sk. materiālzinātnē).
  6. Tuvas darbības sakaros izmantojamo radioviļņu izplatīšanās modeļu nepilnību un zemas ticamības novērtēšana.
  7. Trafika piekļuves sistēmas buferatmiņas apjoma un kanāla caurlaidspējas novērtēšanas algoritma un programmatūras izstrāde informācijas pārraides ātruma uzlabošanai, rīku izstrāde transporta līdzekļu pozicionēšanas precizitātes paaugstināšanai, kas kopā ļaus palielināt transporta plūsmu vadības efektivitāti.
  8. Datplūsmu efektīvas pārraides risinājumu izpēte mobilos bezvadu ad-hoc tīklos (MANET) ievērojot m-pakalpojumu kvalitātes (QoS) nodrošināšanas kritērijus sadarbības scenārijiem.