Attīstoties tehnoloģijām, šo materiālu nozīme cilvēku dzīvē pieaug arvien vairāk. Viedie risinājumi daudzās jomās ir pavisam tuva nākotne. Tā, piemēram, orgānu uz čipa tehnoloģija pirmo reizi tika aprakstīta jau pirms vairāk nekā desmit gadiem.  Šobrīd ar to strādā daudzās Eiropas valstīs, ASV, Kanādā, Japānā un arī Latvijā.

Viedajiem materiāliem un to praktiskajam pielietojumam būs atvēlēta skatuve zinātņietilpīgajai uzņēmējdarbībai un inovācijām veltītajā konferencē “Deep Tech Atelier”, kas 19. un 20. maijā notiks Rīgā, “Hanzas peronā”.

“Deep Tech Atelier” konferencē jaunuzņēmuma “Cellbox Labs”  vadītājs un arī mūsu institūta Mikro un nanoierīču laboratorijas vadītājs Dr. Sc. Ing. Gatis Mozoļevskis, kas orgānus uz čipa pēta kopš 2019. gada, pastāstīs, kā šī tehnoloģija strādā, kādas ir tās izmantošanas iespējas, kur to var jau šobrīd izmantot un kur varēs izmantot nākotnē un ar ko Latvijas tehnoloģija atšķiras no cita veida risinājumiem pasaulē.

Vēl no mūsu institūta pasākumā piedalīsies direktors Dr. phys. Andris Anspoks, vadošais pētnieks Dr.phys. Mārtiņš Rutkis un Materize klientu apkalpošanas menedžeris Ainārs Knoks.

Konferencē varēs uzzināt par dažādiem viedo tehnoloģiju risinājumiem. Vienlaikus tā būs skatāma arī tiešraidē. Reģistrēties konferencei bez maksas ir iespējams tās tīmekļvietnē.

 

Vairāk informācijas

Dalīties