1. Izpētīt ar sudraba un magnija joniem modificētu kalcija fosfātu produktu struktūru pēc sintēzes un augsttemperatūras apstrādes.
  2. Izpētīt kalcija fosfātu sintēzes mērogošanas iespējas un izstrādāt mērogošanas modeli.
  3. Apkopot un izvērtēt iegūtos pētījumu rezultātus par biogēnas izcelsmes kalcija oksīdu saturošu izejmateriālu ietekmi uz kalcija fosfātu biokeramikas struktūru.
  4. Veikt alfa trikalcija fosfāta augsttemperatūras sintēzi kaulu cementu īpašību optimizēšanai.
  5. Apkopot Nb-saturošu stikla keramikas kristalizācijas kinētikas pētījumus, fāžu veidošanās un pārejas pētījumus stikla keramiskos sastāvos, kas modificēti ar 8mol% Na2O, kā arī sagatavot paraugus virsmas bioaktivitātes novērtējumam.
  6. Veikt komerciālo stomatoloģisko materiālu salīdzinošos pētījumus ar izstrādāto stikla keramiku un sniegt novērtējumu par izstrādāto materiālu potenciālo pielietojumu.
  7. Veikt izstrādātā stikla keramiskā materiāla mikrostruktūras modelēšanu, mainot apstrādes tehnoloģiskos parametrus.
  8. Novērtēt titāna oksīdu saturošu biokeramisko materiālu antimikrobiālās īpašības in vitro un in vivo studijās.
  9. Izgatavot individuālas formas 3-dimensionālus porainus implanta prototipus klīniskajām pārbaudēm.
  10. Izgatavot analoga sastāva un 3-dimensionālas struktūras šūnu pamatnes (skafoldus) mijiedarbības pētījumiem ar cilmes šūnām.
  11. Izvērtēt kontaktaudu histoloģisko un funkcionāli morfoloģisko reakciju uz kalcija fosfāta biokeramikas materiāliem, kuri modificēti ar autologām kaulu smadzeņu mezenhimālajām šūnām, pēc heterotopas implantācijas eksperimenta dzīvniekiem.
  12. Noskaidrot HAp/TCP biokeramikas materiālu virsmas izmaiņas pēc eksplantācijas no implantācijas vietām eksperimenta dzīvniekiem , salīdzinot virsmas struktūru izmaiņas „tīrām” un ar autologām mezenhimālām šūnām modificētām biokeramikas tabletēm.
  13. Izveidot osteoporozes eksperimentālu modeli ar kaulaudu histoloģisku un imūnhistoķīmisku izmeklēšanu , eksperimentālu lūzumu dzīšanas morfoloģisku un rentgenoloģisku novērtēšanu ar un bez HAp/TCP granulu pievadīšanas eksperimentāla lūzuma zonā.
  14. Veikt klīnisku, morfoloģisku un radioloģisku novērojumu par osteoporotiska gūžas kaula lūzumu dzīšanas procesu ar un bez HAp/TCP granulu pievadīšanas lūzuma zonā kompleksā ar Ca un P homeostāzes rādītājiem.
  15. Veikt atrofiska bezzobu žokļa pastiprināšanas ar kalcija fosfātu biokeramikas materiālu implantāciju klīnisku un radioloģisku novērtējumu vēlīnā pēcimplantācijas periodā.
  16. Veikt autologu taukaudu, no tiem izdalītu mezenhimālo šūnu un HAp/TCP mikrogranulu injicējama maisījuma tehnoloģijas izstrādi ar sekojošu morfoloģisku novērojumu pēc implantācijas eksperimenta dzīvniekiem.
  17. Ādas hromoforu un fluoroforu in-vivo optiskā kartēšana.
  18. Polidispersu ferokoloīdu gravitācijas, centrifugālā un augstgradienta magnētiskā separācija.
  19. Magnētisko nanokoloīdu termoforētiskā separācija porainā membrānā.
  20. Magnētiska dipola ar piesaistītu stīgu kā pašdzenoša mikromehānisma īpašības.
  21. Mikroanaerobu magnētisku bakteriju pašorganizācija nehomogenos skābekļa koncentrācijas laukos.
  22. Magnētisku vezikulu sintēze un īpašības.
  23. Magnētiskās mikrokonvekcijas skaitliski un eksperimentāli pētījumi.
  24. Viļņu frontes kropļojumu noteikšanas metodiku, ko izsauc dažādas simetrijas acs aberācijas, novērtēšana dažādos viļņu garumos. Acs aberāciju izraisītu viļņu frontes kropļojumu kompensēšanas pētījumi ar pjezooptisku optiskās fāzes korektoru un profilētu fotorezista slāni.
  25. Biomateriālu pētīšana izmantojot Raman spektroskopiju.