Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veidotā ceļojošā izstāde “Zinātne Latvijai 2024” turpina iedvesmot interesentus ar 12 Latvijas pētnieku un pētnieču stāstiem. No 1. līdz 21. maijam dažādu zinātņu nozaru vēstījumi būs skatāmi modes un izklaides centra “Rīga Plaza” 1. stāvā, Rīgā.

Šī izstāde stāsta par 12 aizrautīgām, izcilām savā nozarē un neierobežota radošuma apveltītām personībām. Starp viņiem ir arī mūsu institūta vadošais pētnieks, Enerģijas materiālu laboratorijas vadītājs Dr. phys. Gints Kučinskis.

Līdz šim ceļojošā izstāde “Zinātne Latvijai 2024” bija aplūkojama Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra mājā “Zirgu pasts”, Latvijas Universitātē (LU), Mūzikas namā “Daile” un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Vēl visa gada garumā tā būs redzama dažādās Latvijas augstskolās, zinātniskajās institūcijās un citās sabiedriskajās vietās. Izstādes apmeklētājiem ir iespēja ne tikai aplūkot zinātnieku portretus, bet arī, skenējot kvadrātkodu savā viedtālrunī, noskatīties trīs minūšu garu video stāstu par katru no pētniekiem.

Vairāk informācijas

Dalīties