Jaunuzņēmumu komercializācijas platforma “Commercialization Reactor” paraksta sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti (LU), lai veicinātu Latvijas zinātnieku izgudrojumu komercializāciju, atbalstītu konkurētspējīgu inovatīvu zināšanu radīšanu un to izmantošanu privātajā un publiskajā sektorā Latvijā un ārvalstīs.

“Commercialization Reactor” tiešās sadarbības universitāšu tīklā ir vairāk nekā 10 universitātes un pētniecības institūti, tostarp Latvijas Organiskās sintēzes institūts, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, Ļubļanas un Mariboras universitātes, Spānijas Salamankas Universitāte, Armēnijas Nacionālā Universitāte, Poltavas Universitāte Ukrainā un Hadersfīldas Universitāte Lielbritānijā, kā arī citi. “Commercialization Reactor” ir pieeja vairāk nekā 30 universitātēm un pētniecības institūtiem arī caur partneru un konsorciju tīkliem.

“Commercialization Reactor” tiecas stiprināt dažādu partneru loku, piemēram, kopš 2021. gada ir izveidota sadarbība ar Eiropas inovāciju un tehnoloģiju institūtu (EIT). 2023. gadā “Commercialization Reactor” ieguva 1. vietu EIT iniciatīvā “Deep Tech Talent Initiative” kā labākā zinātniski ietilpīgu tehnoloģiju jomas profesionāļu izaugsmes programma Eiropā.

Vairāk informācijas

Dalīties