Īpašā Rīgas uzņēmēju balvas ceremonija norisinājās jau trešo reizi, un tajā tika sumināti sekmīgākie galvaspilsētas uzņēmēji. Pasākuma ietvaros tika apbalvoti Rīgas gada labākie uzņēmumi sešās prioritārajās nozarēs/kategorijās – jaunuzņēmums, starptautiskais biznesa centrs, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, nekustamais īpašums, biomedicīna un ražošana ar augstu pievienoto vērtību.

  • Rīgas gada jaunuzņēmums - Aerones;
  • Rīgas gada uzņēmējs starptautisko biznesa centru nozarē - SEB Global Services;
  • Rīgas gada uzņēmējs IKT nozarē - Accenture;
  • Rīgas gada uzņēmējs nekustamo īpašumu nozarē – Bonava Latvija;
  • Rīgas gada uzņēmējs biomedicīnas nozarē - Cellbox Labs;
  • Rīgas gada uzņēmējs ražošanas nozarē ar augstu pievienoto vērtību - SAF Tehnika.

"Cellbox Labs" dibinātāji ir mūsu institūta Mikro un nanoierīču laboratorijas vadošie pētnieki Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša, kā arī Biomedicīnas pētījumu un studiju centra zinātnieks Artūrs Ābols. Uzņēmums "Cellbox Labs" attīsta tā saucamo "orgāni uz čipa" tehnoloģiju – tās ir miniatūras orgānu replikas ārpus cilvēka ķermeņa jeb in vitro testa modeļi, ko var izmantot dažādu bioloģisko procesu un zāļu testēšanā. Par čipu šo ierīci sauc tāpēc, ka tās izgatavošanā tiek izmantotas pusvadītāju tehnoloģijas – tāpat kā telefonā, kur mikroshēmas tiek sauktas par čipiem.

  

Laureātus noteica Rīgas investoru konsultatīvā padome. Balvām izvirzītos uzņēmumus atbilstoši izstrādātajiem kritērijiem nominēja nozaru asociācijas - Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija Startin.lv, Latvijas Starptautisko biznesa pakalpojumu centru nozares asociācija ABSL Latvia, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA), Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA), Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (LAKIFA) un Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA).

Vairāk informācijas

Dalīties