Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) un Latvijas Universitātes (LU) izvirzītais jaunais zinātnieks Rihards Ruska nominēts dalībai prestižajā Nobela laureātu tikšanās pasākumā (73rd Lindau Nobel Laureate Meeting), iekļūstot 650 labāko jauno zinātnieku vidū.

Lindau Nobela prēmijas laureātu sanāksmes, kas katru gadu notiek Lindau, Vācijā, pulcē Nobela prēmijas laureātus un izcilus jaunos zinātniekus no visas pasaules, lai piedalītos starpdisciplinārā viedokļu apmaiņā, diskusijās un tīklotos. Šīs tikšanās, kas tika dibinātas 1951. gadā, ir kļuvušas par platformu sadarbības, iedvesmas un inovāciju veicināšanai dažādās zinātnes disciplīnās. Kopš tā laika zinātniskajā konferencē ir piedalījušies aptuveni 35 000 studentu, doktorantu un jauno zinātnieku.

Rihards Ruska ir jaunais zinātnieks, kurš strādā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI). Par pētījumiem saistībā ar luminiscējošiem materiāliem viņš saņēmis Latvijas Zinātņu akadēmijas Jauno zinātnieku balvu. Riharda nominācija dalībai Nobela laureātu tikšanās pasākumā uzsver viņa aktīvo iesaisti zinātnes attīstībā Latvijā un ieguldījumu nozarē un sabiedrībā kopumā. Dalība šī gada Nobela prēmijas laureātu sanāksmē jaunajam zinātniekam būs nenovērtējama iespēja apmainīties ar idejām, gūt ieskatu un veidot kontaktus, kas veicinās turpmākos pētījumus.

Vairāk informācijas

Dalīties