Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veidoto izstādi “Zinātne Latvijai 2024”, kas vēsta par 12 Latvijas pētniekiem un pētniecēm, no 4. aprīļa līdz pat mēneša beigām būs iespējams apskatīt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra pasākumu zālē “Moon”, Ķīpsalas ielā 6A, Rīgā.

Šī izstāde ir stāsts par 12 aizrautīgām, izcilām savā nozarē un neierobežota radošuma apveltītām personībām. Zinātnieki ar saviem pētījumiem palīdz rast risinājumus globāliem izaicinājumiem un ikdienas problēmām, darbojoties tādās jomās kā heterogēnas vienčipa sistēmas un to programmēšana, inovatīvi polimēri, litija un nātrija jonu bateriju materiāli, satelītdati un ģeogrāfiskās informācijas sistēmas, molekulārā ģenētika un funkcionālā genomika, fluora un supramolekulārā ķīmija, zemes resursu un ainavu ilgtspējīga pārvaldība, radošā uzņēmējdarbība, ilgtspējīgu materiālu pielietojums iepakojumos, notekūdeņu monitorēšana un attīrīšana.

Starp šī gada zinātnes personībām ir mūsu institūta vadošais pētnieks, Enerģijas materiālu laboratorijas vadītājs Dr. phys. Gints Kučinskis.

Vairāk informācijas

Dalīties