15. martā, no plkst. 9:00 līdz 16:00 Rīgas Stradiņa universitātē norisinājās informatīvais seminārs “Explore Horizon Europe: European Commission's Perspective on Opportunities for Latvian Participants”, ko rīkoja Latvijas Zinātnes padomes Nacionālais kontaktpunkts.

Informatīvo semināru atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāra vietnieks cilvēkkapitāla, zinātnes un inovāciju attīstības jautājumos Jānis Paiders, kurš savā uzrunā uzsvēra to, ka Latvijā jau šobrīd ir izveidojusies stabila pētniecības kultūra, un, ka Latvijas zinātnieki un pētnieki sniedz būtisku ieguldījumu ne tikai Latvijas attīstībā, bet arī starptautiskajā zinātnes kopienā.

Seminārs bija liels ieguvums ieinteresētajām pusēm, jo vienkopus bija iespēja uzzināt ne tikai aktuālāko informāciju par programmas “Apvārsnis Eiropa” līdz šim sasniegtajiem rezultātiem un piedāvātājām iespējām, bet ļāva satikties dažādiem pētniekiem un organizāciju pārstāvjiem, kuri nākotnē, iespējams, atradīs iespēju sadarboties, lai īstenotu jaunas, ambiciozas idejas un kopīgus pētniecības projektus.

Vairāk informācijas

Dalīties