LU CFI platformas "Materize" Pārdošanas direktore Olga Bogdanova un LZA ārlietu sekretārs, akadēmiķis Modris Greitāns

6. martā Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (turpmāk – DAIF Latvija) godināja ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas 2024’’ laureātus. Uzņēmumi, izglītības un pētniecības iestādes ir devušas nozīmīgu ieguldījumu drošībai un aizsardzībai nacionālā un starptautiskā mērogā 2023. gadā.

Sesto gadu DAIF Latvija un tās sadarbības partneru veidota žūrija izvērtē sasniegumus akadēmiskajā un privātajā sektorā drošībai un aizsardzībai. DAIF Latvija ir saņēmusi pieteikumus par paveikto 2023. gadā – inovācijām, izaugsmes rādītājiem, pētnieku izstrādnēm un īstenotajiem projektiem vairākās nominācijās.

Nominācijā ‘’Partnerība’’ balvu saņem Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta platforma ‘’Materize’’ Pārdošanas direktore Olga Bogdanova par ''Pētniecības partnerība ar aizsardzības nozari un industriju''. Balvu pasniedza Latvijas Zinātņu akadēmijas ārlietu sekretārs, akadēmiķis Modris Greitāns. Balvu saņemot, Olga Bogdanova atzīmēja: ‘’Esam pagodināti saņemt Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas gada balvu par mūsu ieguldīto darbu pētniecībā un izglītībā. Tā ir liecība, ka LU Cietvielu fizikas institūta komandas darbs materiālzinātņu jomā ir nozīmīgs mūsu valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā. Liels paldies DAIF Latvija par sadarbību un atbalstu šo gadu laikā, turpināsim tikpat aktīvi līdzdarboties arī turpmāk, kā arī veicināsim sadarbību starp zinātni un industriju, jaunu tehnoloģiju attīstību un inovācijas.’’

Vairāk informācijas

Dalīties