1. februārī notika V Pasaules latviešu zinātnieku kongresa “Zinātne Latvijai” prezentācija. Tajā varēja vairāk uzzināt par kongresa norisi, kā arī tikties ar Latvijas un diasporas zinātnes līderiem. Prezentācijā piedalījās kongresa Zinātniskās komitejas dalībnieki, kas pārstāv ne tikai Latvijas, bet arī diasporas zinātniekus, kas ir neatņemama daļa no Latvijas zinātnes.

Dažādu nozaru pārstāvji diskutēja par zinātnes nozīmi globālo izaicinājumu risināšanā šobrīd un nākotnē. Kongresa organizētāji uzsver, ka Latvijas zinātne spēj piedāvāt savus risinājumus globāliem izaicinājumiem, tādēļ izvirzītas trīs centrālās kongresa “Zinātne Latvijai” tēmas – Zinātnes ietekme, Digitālā transformācija un Zaļā pārveide.

Tēmu “Zinātnes ietekme” prezentēja Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātes un LU Cietvielu fizikas institūta pētniece Ilze Dimanta un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras asociētā profesore, Sabiedrības veselības institūta direktore Anda Ķīvīte-Urtāne. Tēmu “Digitālā transformācija” prezentēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Vadības informācijas tehnoloģijas katedras vadītājs profesors Jānis Grabis, be tēmu “Zaļā pārveide” prezentēja RTU Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta profesors Gatis Bažbauers.

V Pasaules latviešu zinātnieku kongress “Zinātne Latvijai” notiks šovasar – no 27. līdz 29. jūnijam, kad Latvijā pulcēsies zinātnes ekosistēmas pārstāvji no visas pasaules, lai aktualizētu jautājumus par zinātnisko rezultātu radīto ietekmi sabiedrībā.

Vairāk informācijas un Dienas ziņu sižets

Prezentācijas ieraksts

Dalīties