2023. gada 1. februārī dažādu jomu speciālisti aicināti uz V Pasaules latviešu zinātnieku kongresa “Zinātne Latvijai” prezentācijas pasākumu. Kongress notiks no 27. līdz 29. jūnijam, kad Latvijā pulcēsies zinātnes ekosistēmas pārstāvji no visas pasaules, lai aktualizētu jautājumus par zinātnisko rezultātu radīto ietekmi sabiedrībā.

Prezentācijas pasākumā dažādu nozaru pārstāvji diskutēs par zinātnes nozīmi globālo izaicinājumu risināšanā šobrīd un nākotnē. Kongresa organizētāji uzsver, ka Latvijas zinātne spēj piedāvāt savus risinājumus globāliem izaicinājumiem, tādēļ izvirzītas trīs centrālās kongresa “Zinātne Latvijai” tēmas – Zinātnes ietekme, Digitālā transformācija un Zaļā pārveide.

Prezentācijas pasākumā piedalīsies kongresa Zinātniskās komitejas dalībnieki, kas pārstāv ne tikai Latvijas, bet arī diasporas zinātniekus, kas ir neatņemama daļa no Latvijas zinātnes.

Tēmas “Zinātnes ietekme” prezentācijā piedalīsies Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātes un mūsu institūta pētniece Ilze Dimanta.

Informācija par pārējiem prezentācijas dalībniekiem un pašu kongresu atrodama šeit.

Reģistrācija

Dalīties