Sadarbojoties Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes pētniekiem, fizikas skolotājiem un Latvijas Fizikas skolotāju asociācijai, šobrīd izstrādāti un aprobēti “Fizika I” kursa metodisko materiālu pirmo 45 stundu plāni tematos “Elektrostatika”, “Līdzstrāva” un “Gravitācijas lauks un kustība”.

Valsts izglītības satura centra finansēto projektu par “Fizika I” materiālu izveidi vada LU Fizikas nodaļas vadītājs Guntars Kitenbergs. Metodiskos materiālus veido 12 fizikas skolotāju satura komanda LU pētnieka un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas fizikas skolotāja Ģirta Zāģera vadībā, zinātnisko recenziju veic Fizikas nodaļas pētnieki, bet aprobāciju organizē LU Fizikas izglītības pētniecības katedra docentes Ineses Dudarevas vadībā, cieši sadarbojoties ar Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju un tās vadītāju Ludmilu Belogrudovu.

Būtisks atbalsts materiālu izstrādes uzsākšanai ir bijis Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) kopā ar sadarbības partneriem pagājušā gada nogalē Latvijas Valsts augstākajām amatpersonām paustais aicinājums “Nodrošināt iespēju katram skolēnam Latvijā kvalitatīvi apgūt Fiziku”.

Vairāk informācijas

Dalīties