25.-27. novembrī jauniešu organizācija “The Raccoons” kopā ar LU Cietvielu Fizikas institūtu (LU CFI) un sadarbības partneriem aicināja studentus gūt iedvesmu no inovācijām tehnoloģijās un zinātnē un nonākt pie radošiem savu ideju risinājumiem, kā arī paplašināt savas digitālās prasmes jau ceturtajā studentu padziļinātās zinātnes hakatonā (Student Deep Science Hackathon). Hakatona labākā ideja “Ūdens atsāļošanas iekārta” ieguva naudas balvu 3000 EUR.

Dalībniekiem bija iespēja trīs dienu garumā būt vidē, kurā tapa jaunas un inovatīvas idejas. STEM jomas interesenti veidoja starpdisciplināras komandas, attīstīja savas idejas, saņemot mentoru atbalstu un zināšanas par komercializācijas soļiem. Hakatona noslēgumā komandu attīstītās idejas tika prezentētas ne tikai žūrijai, bet arīdzan investoriem, zinātniekiem un citiem interesentiem.

 

Kā ik gadu, hakatonā piedalījās talantīgi vidusskolēni un studenti no dažādām zinātņu nozarēm. Apvienojot spēkus komandā, 48h laikā tiek paveikts patiešām daudz. Šogad tika izveidotas septiņas komandas. Pirmo vietu un galveno balvu 3000 EUR no LU Cietvielu Fizikas institūta fonda ieguva komanda, kas hakatona laikā radīja inovatīvu metodi, kā atsāļot ūdeni – “Water desalination devise”. Savukārt, komanda “Ash Gaum” ieguva hakatona īpašā atbalstītāja OX Drive balvu. OX Drive ir Latvijas jaunuzņēmums, kas piedāvā auto koplietošanas iespēju, izmantojot tikai Tesla elektroauto. “Green Bio composites” komanda un “PHOSYS” komanda ieguva LU CFI veicināšanas balvas un ekskursiju uz institūtu.

 

Komanda “Energy Tracker” prezentēja ideju par ar sensoru darbināmu valkājamu tehnoloģiju indivīda veselības stāvokļa uzraudzīšanai reāllaikā. Komanda “NeuroMax” prezentēja ideju par kinētiskās enerģijas pārneses moduļiem, kas jau agrīnā stadijā ļauj diagnosticēt vecuma neirodiverģenci. Savukārt komanda “Securify” hakatona laikā strādāja pie vestes, kas pasargā policistus no brūču infekcijām un brīdina neatliekamās palīdzības mediķus, ka ir ievainots policists.

 

Prieks un lepnums par ikvienu, kas piedalījās hakatonā – lieliskas idejas, super komandas un rezultāts ir vairāk kā iepriecinošs!

 

Uz tikšanos nākamgad studentu padziļinātās zinātnes hakatonā 2023!

 

Pasākums tika organizēts projekta Nr.1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” ietvaros.

Dalīties