Šogad Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas programmā “Apvārsnis Eiropa” 109 Latvijas uzņēmumi un organizācijas ar 129 projektiem ir uzvarējuši konkursos, kuru kopējais finansējums sasniedz 31,44 miljonus eiro. Augstākās izglītības iestādes 36 projektos ir piesaistījušas 11,1 miljonu eiro līdzfinansējumu, pētniecības iestādes 37 projektos ir ieguvušas 11,4 miljonus eiro, bet privātais sektors – 4,3 miljonus eiro 25 projektiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tehnoloģiju pārstāvniecības Briselē vadītāja atzīmē, ka daudziem Latvijas uzņēmumiem un pētniecības organizācijām ir labi panākumi “Apvārsnis Eiropa” projektos. Tā piemēram, Latvijas Universitāte 14 projektiem ir piesaistījusi 4,27 miljonus eiro. Starp finansējuma saņēmējiem ir arī mūsu institūts, kurš saņēmis 3,1 miljonu eiro trim projektiem.

Bez tam daudzi Latvijas uzņēmumi veiksmīgi piedalās arī citās Eiropas atbalsta programmās. Piemēram, lai gan Latvijā ūdeņraža tēma vēl nav stratēģiski nostiprināta un netiek valstiski veicināta, Latvijas Ūdeņraža asociācija ir iesaistīta sešos lielos projektos.

Vairāk informācijas

Dalīties