Starptautiskais hakatons "ActinSpace" norisinājās 34 valstīs, 66 pilsētās un dalībnieki varēja risināt kādu no 32 uzdevumiem. Rīgā hakatons ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu notika no 19. līdz 20. novembrim.

Kopā hakatonā piedalījās astoņas komandas, kuras risināja Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA), Eiropas Savienības Kosmosa programmas aģentūras (EUSPA), "Airbus" un Francijas kosmosa aģentūras (CNES) uzdevumus.

EKA vairākkārt ir izcēlusi, ka Latvijas kosmosa nozarei ir lieliski sasniegumi un daudzsološs potenciāls. Piemēram, Latvija no 2015. līdz 2020. gadam EKA sadarbības valsts statusā īstenoja 50 kosmosa nozares projektus. Tas bija labākais rādītājs sadarbības valstu vidū, ja raugās uz iesniegto un apstiprināto projektu proporciju.

Starptautiski hakatons norisinājās jau piekto reizi un to organizē Francijas nacionālā kosmosa aģentūra sadarbībā ar "ESA Solutions" un tās biznesa inkubatoru tīklu. Hakatona žūrijā piedalījās arī mūsu institūta direktors Andris Anspoks.

Vairāk informācijas

Dalīties