Septembra sākumā valdība ir atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas rosinātās izmaiņas noteikumos par Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu 2014.-2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Baltijas pētniecības programma” un “Stipendijas” īstenošanu.

MK noteikumu grozījumi sniedz šādas papildu iespējas Latvijas augstskolām un pētniecības organizācijām:

Baltijas Pētniecības programmā tiks organizēts vēl viens ierobežots konkurss, kurā nelielus projektus varēs iesniegt tie Baltijas pētniecības programmas atklātā konkursa projektu iesniedzēji, kuru kvalitatīvie projekti netika apstiprināti finansējuma trūkuma dēļ un palika rezerves sarakstā. Šie 12 projektu iesniedzēji tiks uzaicināti izstrādāt jaunus projekta iesniegumus esošās partnerības un tēmas ietvaros un iesniegt tos konkursā “Apvārsnis Eiropa” vai kādā citā alternatīva finanšu avota konkursā. Paredzams, ka šim konkursam būs atvēlēts finansējums 292 507,45 EUR apmērā.

Tiks sniegts atbalsts studentiem, pētniekiem un augstskolu personālam, kuri ir Ukrainas civiliedzīvotāji (Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma izpratnē) un kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ.

Vairāk informācijas

Dalīties