Arī laikraksta Dienas bizness 6. jūnija numurā publicēts raksts par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes zinātnieku sadarbību ar mūsu institūtu un SIA «AFFOC Solutions», kā rezultātā ir izstrādāts platjoslas optiskā pastiprinātāja prototips šķiedru optisko sakaru sistēmu veiktspējas uzlabošanai.

Sadarbība norit ERAF projekta «Efektīvu apvalkā pumpētu šķiedru optisko pastiprinātāju izstrāde telekomunikāciju sistēmām» ietvaros, izmantojot dažāda leģējuma šķiedras un efektīvu apvalka pumpēšanas paņēmienu, izstrādājot jauna veida pastiprinātāju, kas paredzēts sakaru sistēmām, piemēram, optiskajam internetam un visam, kas saistīts ar datu pārraidi.

Prototips ir aprobēts reālā sakaru sistēmā, sadarbībā ar RTU HPC centru, kas ir lielākais superdatoru jeb augstas veiktspējas skaitļošanas resursu nodrošinātājs Latvijā. Zinātnieki turpina pilnveidot projektā izstrādāto prototipu, lai sasniegtu augstāku tehnoloģijas gatavības līmeni un varētu to komercializēt.

 

Pilns raksta teksts

Dalīties