2021. gada 28. decembrī notika LETERA tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci. Kā jau minēts iepriekš, decembra vidū LETERA sadarbībā ar Latvija Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociāciju, Latvijas Kokrūpniecības federāciju, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju, Latvijas Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Fizikas skolotāju asociāciju nosūtīja aicinājumu LR prezidentam E.Levitam, ministru prezidentam K.Kariņam, izglītības un zinātnes ministrei A.Muižniecei, ekonomikas ministram J.Vitenbergam steidzami rast iespēju valsts līmenī atbalstīt un rast finansējumu vairākām atslēgas iniciatīvām, lai nodrošinātu iespēju katram skolēnam Latvijā kvalitatīvi apgūt fiziku.

Pirmajā tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri, ministrijas un Valsts izglītības satura centra (VISC) speciālistiem aicinājuma autorus pārstāvēja LETERA prezidents Normunds Bergs, LETERA izpilddirektore Inese Cvetkova, LETERA nozares izglītības eksperte Mārīte Seile, LU profesors Mārcis Auziņš, LU profesors Vjačeslavs Kaščejevs un Latvijas Fizikas skolotāju asociācijas prezidente Ludmila Belogrudova.

Tikšanās laikā pozitīvi tika novērtēts gan aicinājums par kvalitatīvu un visu mācību saturu aptverošu metodisko fizikas materiālu izstrādi skolotājiem un to pēctecības nodrošināšanu, gan par nepieciešamību nodrošināt papildu finansiālu atbalstu tehniskās jaunrades interešu izglītībai.

 

Vairāk informācijas

Dalīties