Pateicoties LU Inovāciju centra LUMIC īstenotajām aktivitātēm, pagājušajā gadā notika 20 ideju ģenerēšanas maratoni, dibināti trīs jaunuzņēmumi, radītas 228 inovācijas un 185 aktīvākie studenti kopumā saņēma stipendijas 119 452,60 eiro apmērā. Līdz šim 740 studenti ieguvuši vai attīstījuši prasmes, savukārt 2969 dalībnieki iesaistījās LUMIC centra aktivitātēs.

Viens no spilgtākajiem 2021. gada notikumiem – atklājumu un inovāciju pasākums Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas, kur vienuviet satikās gan mundrākie pētnieku prāti, gan inovatīvāko ideju autori. Ievērojami liels LU pētnieku skaits piedalījās “Zināšanu agorā”. Tajā pētniekiem bija iespēja iepazīstināt un ieinteresēt plašāku sabiedrības loku ar nesen veiktu vai jau sāktu inovatīvu pētījumu tehnoloģiju, dažādu procesu un dzīves kvalitātes uzlabošanas jomā. Izskanēja vairāk nekā 50 pētījumi, kas aktualizēja dažādas tēmas, izaicinājumus un inovatīvus risinājumus vairākās jomās.

Zināšanu agorā ir piedalījušies arī mūsu institūta darbinieki. Tā, piemēram, Pēteris Lesničenoks stāstīja par institūta sadarbību ar industriju, bet Rihards Ruska dalījās informācijā par antipatogēniem virsmu pārklājumiem.

 

Vairāk informācijas par LUMIC īstenotajām un plānotajām aktivitātēm

Dalīties