No 22. līdz 25. novembrim Rīgā jau ceturto reizi notika Eiropas vadošais 5G ekosistēmas forums "5G Techritory". Tas gan klātienē, gan digitāli pulcēja vairāk nekā 200 Eiropas, Āzijas un ASV 5G jomas ekspertu un politikas veidotāju.

Foruma tēma šogad ir “5G patiesā vērtība”. Eiropas Savienībai turpmākajos gados paredzot digitalizācijai piešķirt 300 miljardus eiro, foruma dalībnieki diskutēja par to, kā sadarbojoties visjēgpilnāk un efektīvāk izmantot Eiropas Savienības fondu sniegtās iespējas, lai atklātu 5G patieso vērtību un potenciālu.

Forumā tika pievērsta uzmanība dažādu organizāciju un valsts pārvaldes labākajām praksēm, ieviešot 5G tehnoloģijas. Četru dienu laikā bija iespējams dzirdēt vairāk nekā 500 pieredzes stāstu, kas atklāj, kā dažādas organizācijas var izmantot 5G savā un savu klientu labā.

Viens no foruma referentiem bija mūsu institūta direktors Andris Anspoks. Viņa mērķis ir izveidot ilgtspējīgu sistēmu, kas pētniecības rezultātus pārvērš produktos, kas uzlabo cilvēku dzīvi. Institūts paplašina sadarbību ar nozari, nododot savu zinātnisko pieredzi uzņēmumiem.

 

Vairāk informācijas

Dalīties