2021. gada 19. oktobrī  Eiropas Pētniecības padome (European Research Council, ERC) atvērusi programmas Apvārsnis Eiropa Consolidator grant projektu konkursu. Konkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2022. gada 17. marts. 1. kārtas rezultātu publiskošana plānota 2022. gada 2. septembrī, bet 2. kārtas rezultātu publiskošana - 2023. gada 1. februārī.

Konkursam var pieteikties individuāli zinātnieki (principal investigator), kuru pilna laika pētniecības pieredze ir no 7 (neieskaitot) līdz 12 gadiem pēc doktora grāda iegūšanas. ERC piešķir atbalstu projektiem, ko īsteno individuāls pētnieks, kurš par komandas locekļiem var pieņemt darbā jebkuras valsts pētniekus. Ir arī iespējams, ka viens vai vairāki komandas locekļi atrodas ārpus Eiropas esošā valstī.

Viena projekta maksimālais finansējuma apjoms ir 2 miljoni eiro, bet projekta ilgums ir maksimums līdz 5 gadiem. Tiek ievērots pro rata princips, kas nosaka, ka maksimālā summa samazinās proporcionāli projekta ilgumam (piemēram, ja projektu iesniedz uz 4 gadiem, tad maksimālā pieprasāmā summa būtu 1,6 miljoni eiro).

 

Vairāk informācijas

Dalīties