No 17. līdz 30.oktobrim virkne Latvijas zinātnieku un nozares pārstāvju piedalās Kosmosa nozares tirdzniecības misijā izstādes "EXPO 2020 Dubai" laikā. Kosmosa tirdzniecības misija notiek paralēli Starptautiskajam astronautikas kongresam "International Astronautical Congress". Pasākums vienuviet pulcēs vairāk nekā 6000 kosmosa nozares pārstāvju no visas pasaules, iepazīstinot dalībniekus ar jaunāko informāciju par attīstību kosmosa akadēmiskajā vidē un rūpniecībā, kā arī sniegs jaunas sadarbības iespējas, kontaktus un potenciālās partnerības.

Tirdzniecības misijas mērķis ir nodibināt kontaktus ar aviācijas un kosmosa nozares uzņēmumiem, kā arī izmantot EXPO kā globālu platformu, kur tīklot un attīstīt dažādas sadarbības iespējas ar Tuvo Austrumu valstīm, sekmējot Latvijas kosmosa industrijas uzņēmumu attīstību.

Latviju Dubaijā pārstāv Latvijas Kosmosa industrijas asociācija, SIA "2AM", "ALLATHERM", "EVENTECH", Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, SIA "MISSION TECH" un Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.

 

Vairāk informācijas

Dalīties