Raidījums “Nākotnes formula” pievēršas cilvēka un tehnoloģiju pasaules saskarsmei. Tājā tiek runāts gan par inovācijām un lietotāja pieredzi, gan sociālās ilgtspējas un personības attīstības jautājumiem, kas saistīti ar mūsdienīga cilvēka dzīvi pasaulē, kuru tehnoloģijas neizbēgami ietekmē un maina. Raidījums skan EHR, EHR Superhits katru ceturtdienu un sestdienu no 5. augusta līdz 15. novembrim.

8. “Nākotnes formula” raidījumā par zinātnes lomu inovāciju attīstībā pieredzē dalās mūsu institūta vadošais pētnieks Andris Anspoks.

Raidījumā tiek skaidrots, kāda ir pētniecisko institūtu un zinātnes loma tautsaimniecībā un inovāciju attīstībā un ar ko tieši nodarbojas LU Cietvielu fizikas institūts. Andris stāsta, kā veidojas sadarbība starp pētniekiem, universitātēm, privāto un valsts sektoru un kādas nākotnes darba iespējas paveras biologiem, ķīmiķiem un fiziķiem. Tāpat klausītājs var uzzināt par Latvijas veiksmes stāstiem un vai šajās nozarēs ir iespējams atrast labi atalgotu darbu arī Latvijā.

 

Raidījuma ieraksts

Dalīties