Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskā padome (LPISP) 2021. gada 30. jūnija sēdē konceptuāli atbalstīja jauna zinātnes bāzes finansējuma modeļa ieviešanu, palielinot snieguma rādītāju īpatsvaru tajā, un pētniecības un attīstības ieguldījumu uzskaites pilnveidi uzņēmumos.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes sēdē uzsvēra: “Mums nenoliedzami ir jāpalielina zinātnes bāzes finansējums un jāmeklē pētniecības un attīstības papildu finansēšanas iespējas”.

Uzklausījusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto informāciju par situāciju zinātnes finansēšanā un nepieciešamajiem uzlabojumiem, LPISP izteica  atbalstu zinātnes bāzes finansējuma no valsts budžeta palielināšanai un konceptuāli atbalstīja izmaiņu veikšanu zinātnes bāzes finansēšanas kārtībā, sagatavojot grozījumus Ministru kabineta noteikumos, lai mazinātu administratīvo slogu, veicinātu caurspīdīgumu, panāktu lielāku paredzamību un palielinātu snieguma rezultatīvo rādītāju īpatsvaru piešķiramā finansējuma aprēķinu metodikā.

 

Vairāk informācijas

Dalīties