Ja šķiet, ka Olimpiskās spēles ir tā vērtas, lai celtos nakts vidū un skatītos sportistu sniegumu, tad jāsaka, ka zinātniskie semināri neatpaliek. Tā 28. aprīlī vienlaicīgi diametrāli pretējās Eirāzijas vietās norisinājās Divpusējais Taivānas un Baltijas valstu fizikas pētījumu centra seminārs, kurā pulcējās vairāk nekā 50 pētnieku un vēl 100 ārklausītāju.

Latvijā agrs rīts, Taivānā strauji tuvojās darba dienas beigas, taču varēja just satraucošu svētku sajūtu - pēc gada neredzēšanās, beidzot pienācis brīdis, kad izklāstīt gada griezumā atklāto un paveikto. Taivānas Nacionālās Suņa Jatsena Universitātes (National Sun Yat-Sen University) un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta pētnieki dalījās ar saviem nesenākajiem zinātniskajiem darbiem, apspriežot jaunu materiālu sintēzes metodes, to raksturošanu, mašīnmācības pielietojumus, enerģijas iegūšanu un tās uzkrāšanu, un , protams, par iespējām medicīnā, un  drošas vides veidošanu, lai izvairītos no tādām situācijām, kādā esam kopš 2020. gada marta.

Kur un kā norisināsies nākamā gada seminārs, to grūti prognozēt, taču ar katru brīdi sadarbība starp Taivānu un Baltijas valstu pētniekiem kļūst ciešāka, un varam gaidīt  jaunus starptautiskus atklājumus.

 

Aplūko galerijā kā izskatās seminārs, kad katrā pasaules malā ir citādāki epidemioloģiskie ierobežojumi.

Dalīties