Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 2021. gada maijā organizē divus informatīvus tiešsaistes seminārus pēcdoktorantu prasmju attīstībai un uzlabošanai, kas veicinās ne tikai viņu pētniecības pieteikumu īstenošanu un rezultātu veiksmīgu sasniegšanu, bet arī noderēs turpmākajā zinātniski pētnieciskajā darbībā.

Pirmais ieplānotais seminārs norisināsies 2021. gada 6. maijā. Tā tēma ir “Zinātniskās publikācijas rakstīšanas process un bibliometrija”, un tajā informēs par zinātniskās publikācijas rakstīšanas procesu.

Otrais seminārs notiks 2021. gada 13. maijā sadarbībā ar EURAXESS Latvia. Šī semināra tēma ir “Transferable Skills for Researchers” (“Pārnesamās prasmes zinātniekiem”). Mūsdienu pasaulē tai skaitā pārnesamās prasmes ir tikpat svarīgas kā tās, kas nepieciešamas konkrētu zinātnisku un pētniecisku darbību veikšanā atsevišķās nozarēs. Semināra laikā būs apskatītas tādas tēmas kā personīgas iemaņas un komunikācijas prasmes, projektu vadība, finanšu līdzekļu piesaiste un ideju komercializācija.

 

Vairāk informācijas

Dalīties