30. aprīlī attālināti norisinājās pasākums Eiropas Zinātnieku nakts 2021, kurš Latvijā notika jau 15. reizi un šogad vietnē zinatniekunakts2021.lv  bija pieejams interesentiem jebkurā vietā Latvijā un pasaulē.

Daudzās paralēlās tiešraidēs Zinātnieku nakts 2021 apmeklētāji varēja vērot dažādu Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu sagatavotās lekcijas, diskusijas, demonstrējumus, viktorīnas un citas aktivitātes, starp kurām sev piemērotākās programmā apmeklētāji varēja atlasīt pēc trīs kategorijām – Mazie pētnieki, Izzinātāji un Lielā zinātne.

LU kanālā visa vakara garumā tiešraidi varēja vērot trīs virtuālajās skatuvēs. Mūsu institūta zinātnieki skatuvē Sinistrum mazajiem apmeklētājiem saprotamā veidā pastāstīja par luminiscenci un baterijām, bet Magnum skatuvē palūkojās uz Latvijas ražošanu, zinātni un inovācijām pasaules līmenī.

Papildu trīs galveno virtuālo skatuvju programmai, aizraujošas aktivitātes LU struktūrvienības piedāvāja arī Zinātnieku nakts 2021 platformas ekspo sadaļā. Mūsu institūta ekspo sadaļā varēja noskatīties sižetus par CAMART2, CO2EXIDE un EUROfusion projektiem, ISO 9001:2015 sertificētajām tīrtelpām,  kā arī paveikto pēdējā gada laikā.

Tāpat interesenti varēja iepazīties arī ar posteriem “Pjezoelektriķi – materiāli, kas “jūt”, pārveido un ražo”, “Novel phosphors in high-power LEDs”, “Zinc magnesium oxide wide-bandgap semiconductor for the demanded ultraviolet applications” un “Universal Sensor Devices From an Atomic Sheet of Carbon”.

Papildu informācija

Dalīties