Noslēgusies Latvijas atklātā fizikas olimpiāde, kas šogad norisinājās 21. februārī  tiešsaistē, platformā edu.lu.lv. Olimpiādi organizēja Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas (FMOF) Fizikas nodaļa un tajā piedalījās vairāk nekā 250 skolēni no visas Latvijas.

Lai arī olimpiāžu organizēšana attālināto mācību laikā ir īpašs izaicinājums gan organizatoriem, gan dalībniekiem, arī šogad Latvijas atklātā fizikas olimpiāde ir veiksmīgi notikusi un pierādījusi spēju pielāgoties apstākļiem, eksperimentēt ar formātu, norisi un vērtēšanu.

Olimpiādi organizēja Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Fizikas nodaļa – docente Inese Dudareva, zinātniskā asistente Ludmila Belogrudova. Olimpiādes vadītāja pienākumus pildīja mūsu institūta vadošais pētnieks Dmitrijs Bočarovs.

9. klašu grupā 1., 2. un 3. pakāpes diplomus saņēma pa vienam dalībniekam, bet četri dalībnieki - atzinības. 10. klašu grupā 1. pakāpei atbilstošu punktu skaitu uzrādīja viens dalībnieks, 2. pakāpei atbilstošu punktu skaitu – pieci dalībnieki, 3. pakāpei atbilstošu punktu skaitu – trīs dalībnieki, bet atzinību saņēma četri dalībnieki. 11. klašu grupā 1. un 2. pakāpei atbilstošu punktu skaitu nesaņēma neviens dalībnieks, diviem piešķirts 3. pakāpes diploms, bet sešiem – atzinība. 12. klašu grupā tika pasniegts viens 1. pakāpes diploms, divi 2. un divi 3. pakāpes diplomi, kā arī trīs dalībnieki saņēma atzinības. Augstāko novērtējumu – 78% no maksimālā punktu skaita – olimpiādē saņēma Rīgas 10. vidusskolas 10. klases skolēns Daniils Kargins.

 

Vairāk informācijas

Dalīties