Aprīlī Briselē darbu sāk Latvijas inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecība “Lat.Tech”. Šī ir pirmā Latvijas pārstāvniecība, kuras fokusā ir tehnoloģijas. Mērķis ir stiprināt Latvijas uzņēmumu un pētniecības institūtu pozīcijas starptautisko organizāciju sadarbības projektos.

Pārstāvniecība darbosies kā viedais filtrs Latvijas inovatīvajiem uzņēmumiem un pētniecības organizācijām programmā “Apvārsnis Eiropa”, lai tos atbalstītu un iesaistītu starptautiskajos konsorcijos. Nozīmīgs pārstāvniecības uzdevums būs iekļauties citu valstu līdzīgu biroju saimē, kā arī iezīmēt Latvijas ekselenci viedajā specializācijā Briseles lobiju un lēmumu pieņēmēju vidē.

Eiropas fondu programmas ir divu veidu. Vienām var pieteikties Latvijā, bet citām – Briselē, un tās atšķiras ar to, ka ir vērstas uz starptautisko sadarbību. Pārsvarā šīs programmas paredzētas lieliem sadarbības projektiem. Pārstāvniecība Briselē palīdzēs iepazīt dažādās programmas, ieteiks piemērotākās, kā arī nodrošinās atbalstu partneru atrašanā.

 

Vairāk informācijas

Dalīties