LZA konkursam par labākajiem zinātnes sasniegumiem Latvijā 2020. gadā tika pieteikts 41 zinātniskais darbs – pētījumu kopas un monogrāfijas fundamentālo un lietišķo zinātņu jomā. LZA ekspertiem veicot rūpīgu iesniegto darbu izvērtēšanu, tika atlasīti un nosaukti 11 darbi, kam piešķirts gada labākā sasnieguma zinātnē nosaukums.

18. februārī norisinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas 2020. gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu konkursa laureātu virtuālā apbalvošanas ceremonija. 2020. gada laureātus sveica Latvijas valdības pārstāvji, zinātnieki un akadēmisko aprindu pārstāvji, uzņēmēji un sadarbības partneri!

Ceremonijas videoierakstu var noskatīties: https://www.youtube.com/watch?v=c6bMo4JqWMM

LZA YouTube kanālā var skatīt kopsavilkumu par šiem sasniegumiem, starp kuriem ir arī sižets par mūsu institūta pētījumu “Padziļināta izpratne par moderno materiālu funkcionālajām īpašībām ekstremālās radiācijas apstākļos un to prognozēšana”, ko LU CFI zinātnieki Dr. phys. A. Popovs, Dr. habil. phys. V. Kuzovkovs, Dr. habil. phys J. Kotomins, Dr. rer. nat. D. Grjaznovs, MSc. A. Platoņenko un PhD E. Šabloņins veica kopā ar Tartu Universitātes Fizikas institūta pētnieku, LZA ārzemju locekli  Prof. A. Luščiku.

Izstāsti Latvijai. Nozīmīgākie sasniegumi zinātnē 2020. gadā. 1. raidījums: https://www.youtube.com/watch?v=lGXgshz-amU&t=214s

Izstāsti Latvijai. Nozīmīgākie sasniegumi zinātnē 2020. gadā. 2. raidījums: https://www.youtube.com/watch?v=L11KImcY2r4

Dalīties