Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir publicējusi Latvijas Zinātnes padomes izstrādātā informatīvā ziņojuma projektu par valsts pētījumu programmas "Covid-19 seku mazināšanai" ietvaros sasniegtajiem rezultātiem. Ziņojuma projekts ir sagatavots, balstoties uz desmit projektos paveikto un sasniegto no 2020. gada jūlija līdz oktobra beigām, kā arī pētot Covid-19 saslimšanas otrā viļņa attīstības dinamiku rudens periodā.

2021. gada janvārī ziņojums tiks papildināts ar aktuālo informāciju par projektos līdz 2020. gada decembra beigām sasniegtajiem rezultātiem, un virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Visi projekti, izņemot 7. projektu, ir pieprasījuši un arī saņēmuši 3 mēnešu pagarinājumu rezultātu nostiprināšanai 2021. gada pirmajā pusē - galvenokārt publikāciju sagatavošanai un iesniegšanai recenzētos (zinātniskos) žurnālos.

Mūsu institūts piedalās divos projektos:

  • Jaunu terapeitisko un profilaktisko līdzekļu izstrāde pret COVID-19 un koronavīrusiem (kopā ar Latvijas Organiskās sintēzes institūtu, Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti),
  • Drošu tehnoloģiju integrācija aizsardzībai pret Covid-19 veselības aprūpes un augsta riska zonās (kopā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Latvijas Universitāti, Elektronikas un datorzinātņu institūtu, Latvijas Organiskās sintēzes instiūtu, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru, Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtu).

Informatīvā ziņojuma projekts ar tā pielikumiem: https://www.izm.gov.lv/lv/vpp-covid-19-seku-mazinasanai

Dalīties