9. decembrī plkst. 11.30 Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Lielbritānijas vēstniecību Rīgā un Apvienotās Karalistes Zinātnes un inovāciju sadarbības tīklu (Science and Innovation Network – SIN) tiešsaistē rīko informatīvu pasākumu, kurā spriedīs, kā zinātniekiem ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesus, savukārt valsts pārvaldei – kā efektīvi izmantot tās zināšanas, kas pieejamas pētniekiem zinātniskās darbības rezultātā.

Aicināti tiek visi zinātnē iesaistītie un valsts pārvaldē strādājošie piedalīties pasākumā „Science for Policy: the Mechanisms and Opportunities of Scientific Advice” (Zinātne rīcībpolitikai: zinātnisko konsultāciju mehānismi un iespējas). Lai klausītos un aktīvi iesaistītos diskusijā, nepieciešams reģistrēties līdz 8. decembrim. Darba valoda - angļu.

Klausītāji varēs uzzināt, kāda ir Lielbritānijas pieredze zinātnē balstītas rīcībpolitikas veidošanā. Par zinātnieku un lēmumu pieņēmēju mijiedarbību un zināšanu nodošanu Latvijā stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Pasākumā varēs uzzināt, kā zinātniekiem veiksmīgi veidot dialogu ar lēmumu pieņēmējiem un kāda ir zinātnisko padomnieku loma rīcībpolitikas veidošanā un kā esam spējuši Latvijā ieviest zinātniskās konsultācijas kā efektīvu instrumentu lēmumu pieņemšanas procesos.

 

Vairāk informācijas un reģistrācija

Dalīties