2020. gada Baltijas Asamblejas (BA) balva zinātnē piešķirta mūsu institūta Cietvielu elektronisko struktūru datormodelēšanas laboratorijas vadošajam pētniekam Dr.phys. Robertam Eglītim par pētījumu ciklu "Teorētiski aprēķini jauniem materiāliem enerģijas iegūšanai un uzglabāšanai”.

Ikgadējās Baltijas Asamblejas (BA) balvas literatūrā, mākslā un zinātnē sākotnēji tika plānots pasniegt 5. novembrī Tallinā gadskārtējās BA sesijas laikā. Covid-19 ierobežojumu dēļ, tika izlemts apbalvot savus laureātus katrā valstī atsevišķi, taču epidemioloģiskai situācijai pasliktinoties, BA balvas nolemts pasniegt 2021. gada pavasarī. 

2020. gada BA balva literatūrā piešķirta prozistei, dzejniecei un esejistei Birutei Jonuškaitei (Birutė Jonuškaitė) par romānu cikliem “Maranta” un “Maestro”, savukārt balvu mākslā saņem režisori Kristīne Briede un Audrjus Stonis (Audrius Stonys) par filmu “Bridges of Time” (“Laika tilti”).

BA balvas mērķis ir atbalstīt izcilus sasniegumus literatūrā, mākslā un zinātnē; demonstrēt reģiona valstu kopīgās intereses, lai saglabātu viņu nacionālo identitāti un pašcieņu; radīt iespēju uzzināt par kaimiņvalstu sasniegumiem; uzturēt nepārtrauktu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju interesi par notikumiem Baltijas valstīs; stiprināt Baltijas valstu sadarbību literatūras, mākslas un zinātnes jomā; mudināt arvien vairāk cilvēku interesēties par Baltijas tautu intelektuālajām vērtībām un valodām; un paaugstināt literatūras, mākslas un zinātnes līmeni Baltijas valstīs.

BA balvu laureātu buklets 2020 

Dalīties