Šogad Starptautiskā atvērtās piekļuves nedēļa norisinās no 19. līdz 25. oktobrim. Latvijas Universitātes (LU) Zinātnes departaments, LU Bibliotēka un Nacionālais atvērtās piekļuves dienests (NAPD) aicina piedalīties ikgadējās Atvērtās piekļuves nedēļas 2020 aktivitātēs Latvijā.

2020. gada starptautiskās atvērtās piekļuves nedēļas tēma ir "Atvērts ar mērķi: rīkoties, lai izveidotu strukturālo vienlīdzību un iekļaušanu" (Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion). Starptautiskā atvērtās piekļuves nedēļas padomdevēju komiteja šo tēmu piedāvā ar domu aktualizēt taisnīgākas zināšanu apmaiņas sistēmas izveidošanas nepieciešamību. Atvērtība var būt spēcīgs instruments, un, tieši zinātni padarot iespējami atvērtāku, rodas unikāla iespēja izveidot fundamentāli taisnīgu pamatu.

Interesenti aicināti piedalīties šādos pasākumos:

  • 19. oktobrī plkst. 15.00 Seminārs "Īss ieskats pētniecības datu savaldīšanā" klātienē un tiešsaistē;
  • 21. oktobrī plkst. 15.00 Tīmekļseminārs "Zinātniskā publicēšanās un atvērtā piekļuve" (Scholarly Publishing and Open Access);
  • 30. oktobrī plkst. 11.00 Tīmekļseminārs "Zinātniskās izdevējdarbības aktualitātes" (Scholarly Publishing Milestones);
  • No 19. līdz 23. oktobrim norisināsies konkurss-viktorīna “Iepazīsti Open Science dzīles”;
  • No 20. līdz 23. oktobrim OpenAIRE organizācija sadarbībā ar DARIAH, COAR, EIFL un EURODOC piedāvā vairākus tīmekļseminārus par dažādiem aktuāliem jautājumiem.
 

Vairāk informācijas, pieteikšanās un semināru programmas

Dalīties