9.oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisinājās studentu biznesa iespēju festivāls Icebreakers'20, kurā fināla galveno balvu 10 000 eiro vērtībā tāpat, kā pagājušajā gadā sadalīja divas komandas Aptolux (7000 EUR) un Ukiyo (3000 EUR) savas biznesa idejas realizēšanai. Šogad festivāls norisinājās virtuālā formātā.

Festivāls pulcēja ievērojamu skaitu gan Latvijas, gan ārvalstu studentu, lai kopīgā pasākumā smeltos iedvesmu un radītu jaunas sadarbības iespējas, kā arī sniegtu jaunajiem profesionāļiem instrumentus sava biznesa uzsākšanai. Šī gada festivāla virstēma bija “Jaunā realitāte”, akcentējot mainīgo un neprognozējamo vidi, kurā iespējas varēja atrast ikviens.

Grantu konkursa finālā piedalījās un par 10 000 EUR cīnījās 9 komandas. Komandu biznesa idejas vērtēja žūrija, kuras sastāvā šogad bija Evita Lune, partnere uzņēmumā Pedersen & Partners, Artūrs Bernovsksis, LatBan biedrs, Arta Abāšina, Overkill Ventures Investīciju direktore, Maksimilians Birners, Boxhub vadītājs un izveidotājs un Kārlis Kivlenieks, LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs.

Noklausoties visas prezentācijas katrs žūrijas loceklis izvirzīja savus favorītus un uzreiz vadībā izvirzījās divas komandas – Aptolux, kura piedāvās jaunu modulāru video gaismošanas sistēmu filmētājiem, un komanda Ukiyo, kura šobrīd izplata, bet tūlīt uzsāks arī ražošanu, datorbrilles, kas aizsargā acis no zilās gaismas, ko izstaro digitālās ierīces.

 

Vairāk informācijas

Dalīties