2020. gada 5. oktobrī Latvijas vēstniece Nīderlandē Aiga Liepiņa reģionālā vizītē apmeklēja Brabantas provinci.

Brabantas provinces apmeklējuma laikā vēstniece iepazinās ar Eindhovenas Tehnoloģiju parku (High Tech Campus Eindhoven) un Brabantas Attīstības aģentūras sniegtajām iespējām sadarbības sekmēšanai moderno tehnoloģiju jomā.

Vizītes ietvaros sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Brabantas Attīstības aģentūru un Latvijas goda konsulu Brabantas un Limburgas provincēs Emīlu Brušinski (Emile Bruschinski) tika organizēts biznesa seminārs. Atklājot semināru, vēstniece uzsvēra Latvijas ieinteresētību atrast jaunas sadarbības iespējas ar Nīderlandi inovāciju un tehnoloģiju jomās. Nīderlandes kompānijas Smart Photonics vadītājs Johans Fīnstra (Johan Feenstra) iepazīstināja ar darbu pie dažādiem inovatīviem risinājumiem fotonikas jomā medicīnas, auto rūpniecības un citu nozaru nepieciešamībām.

Mūsu institūta direktora vietnieks inovāciju jautājumos Andris Anspoks sniedza ieskatu Latvijas uzņēmumu piedāvātajās tehnoloģijās viedo materiālu jomā, t. sk. 3D vizualizācija biomedicīnā, OLED, LCD, kvantu u.c. Semināra gaitā tika secināts, ka ir vairākas konkrētas jomas, kurās ekspertīze ir līdzīga gan Latvijas uzņēmumiem, gan Smart Photonics, kas varētu kalpot par pamatu sadarbības izveidošanai.

Vairāk informācijas

Dalīties