6. oktobrī sirsnīgā gaisotnē notika LU CFI darbinieku 2019./2020. mācību gada zinātnisko un akadēmisko grādu ieguvēju un viņu darbu vadītāju godināšana.

Grādu ieguvēji, kopumā 17, tika sumināti par viņu degsmi un ieguldījumu institūtam svarīgu zinātnes jomu attīstībā, izstrādājot savus bakalaura, maģistra un doktora darbus ne tikai fizikas, bet arī ķīmijas un IT nozarēs.

2019./2020. mācību gadā ar bakalaura grādu ieguvējiem visbagātākā bijusi Spektroskopijas laboratorija – tur savus darbus izstrādājuši 6 jaunie pētnieki. Nozīmīgus pētījumus veikuši arī Organisko materiālu, Ķīmijas tehnoloģiju, Enerģijas iegūšanas un uzkrāšanas, Plāno kārtiņu, Pašorganizēto sistēmu kinētikas, Cietvielu elektronisko struktūru datormodelēšanas, kā arī Materiālu morfoloģijas un struktūras pētījumu laboratoriju darbinieki – akadēmisko un zinātnisko grādu ieguvēji.

Daudzi no grādu ieguvējiem jau paguvuši ne vien veikt nozīmīgus pētījumus savā jomā, bet pārvērst pētījumus zinātniskajos rakstos, kas publicēti nozīmīgos starptautiskos zinātniskos žurnālos.

Apsveicam un lepojamies! Lai #DegsmeVirzaProgresu!

Dalīties