2020. gada 30. septembrī Francijas prezidenta Emanuela Makrona vizītes laikā Rīgā tika parakstīts Latvijas un Francijas rīcības plāns sadarbībai izglītībā un zinātnē 2020.–2025. gadam ar mērķi stiprināt divpusējo sadarbību izglītības un zinātnes jomā.

Rīcības plāns ietver virkni pasākumu, lai veicinātu franču valodas un kultūras izplatīšanu Latvijā un latviešu valodas un kultūras izplatīšanu Francijā, dalītos ar pieredzi un informāciju izglītības jomā, tajā skaitā, par izglītības sistēmām, izglītības saturu, mācību materiāliem un izglītības digitalizāciju, un lai attīstītu ciešāku sadarbību starp izglītības iestādēm, veicinot informācijas apmaiņu, studentu, pedagogu un akadēmiskā personāla mobilitāti, kā arī kopīgu projektu un programmu īstenošanu.

Tāpat ir plānots stiprināt sadarbību starp Latvijas un Francijas zinātniskajām un pētnieciskajām institūcijām, tajā skaitā zinātnisko pētījumu pārvaldībā, kosmosa pētniecībā, kvantu tehnoloģiju attīstībā, zinātniskajā komunikācijā un valodas pētniecībā, kā arī veicināt abpusēju zinātniskā personāla mobilitāti, informācijas un zinātnisko un tehnisko publikāciju apmaiņu, konsultācijas un diskusijas par zinātniskajām disciplīnām, īpaši atbalstot sadarbību kopīgajās interešu jomās.

Vairāk informācijas

Dalīties