No 7. līdz 9. februārim Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) norisināsies Latvijas augsto tehnoloģiju hakatons “Deep Science Hackathon 2020”, kurā dalībnieki starpdisciplinārās komandās kopā ar mentoriem attīstīs idejas un pasākuma noslēgumā prezentēs tās žūrijai, zinātniekiem un potenciālajiem investoriem.

“Deep Science Hackathon” būs jau trešais šāda veida pasākums, ko rīko LU CFI. Šī gada tēma – augsto tehnoloģiju idejas, kas balstītas viedo materiālu izmantošanā. Pieteikties šim hakatonam var gan tie, kam ir tikai idejas, gan tie, kas jau ir sasnieguši prototipa fāzi. Savukārt, tiem, kam vēl nav savu ideju, būs iespēja pievienoties kādai no komandām ar savām zināšanām fizikā, materiālzinātnē, ķīmijā, medicīnā, biznesa attīstībā, dizainā, inženierijā, programmēšanā, mārketingā u.c.. Tāpat tiek aicināti piedalīties dažādu uzņēmumu pārstāvji, kas var attīstīt esošos produktus vai meklē palīdzību ideju realizēšanā.

“Dalība LU CFI organizētajā hakatonā deva mums iespēju trīs dienas darboties komandā, sanākot kopā nepazīstamiem cilvēkiem un daloties savā pieredzē. Mēs jau agrīnā projekta stadijā pārliecinājāmies, ka idejas tehniskais risinājums ir vienkāršāks, nekā mums sākotnēji šķita. Pašlaik projekts ir kļuvis par jaunuzņēmumu un turpina attīstīties. Tādēļ mūsu novēlējums potenciālajiem dalībniekiem ir nebaidīties un piedalīties šāda veida pasākumos, jo tas var palīdzēt jums attīstīt ideju un realizēt to dzīvē,” stāsta Vita Stūre, iepriekšējā hakatona dalībniece, CowWow idejas autore.

Hakatona laikā dalībniekiem būs iespēja strādāt kopā ar tādiem mentoriem kā profesoru Anders Allen no KTH Royal Institute of Technology, inovāciju treneri Molly Rogstadius, biznesa ekspertu Ervin Alic no RISE, Research Institutes of Sweden, un Marko Muller, “MARKOPRENEUR GmbH” rīkotājdirektoru, kuram ir plaša pieredze dizaina domāšanas treniņos. Mentori dalībniekiem attīstīt idejas un sniegs vērtīgus padomus, kas noderēs ne tikai komandas darbā, bet arī turpmāk. Pasākumu vadīs Ernests Štāls, “TechChil” dibinātājs un valdes priekšsēdētājs.

Noslēgumā dalībnieki prezentēs savu veikumu žūrijai, kura izvērtēs komandas darbu un sasniegto rezultātu. Žūrijā būs pārstāvji no tādām organizācijām kā  Komercializācijas Reaktors, LIAA, akselerācijas fonds “BuildIt”, riska kapitāla fonds “Change Ventures”, kopiena “TechHub”, Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācija, Sociālās uzņēmējdarbības akselerators “New Door”.

Pēc hakatona, ideju autoriem var tikt piedāvātas dažādas iespējas ideju turpmākai attīstībai.

Dalīties