No 29.augusta līdz 29.septembrim iespējams pieteikties Latvijas Universitātes Fonda mecenātu stipendijām 2011./2012.akadēmiskajam gadam. Studenti, kas aizraujas ar pētījumiem cietvielu fizikā, ir aicināti pieteikties Cietvielu fizikas stipendijām, ko izveidojuši uzņēmumi „Sidrabe” un „Groglass”.

Cietvielu fizikas „Sidrabe” stipendija

Stipendija ir izveidota, pateicoties AS „Sidrabe” finansējumam un nodibināta ar mērķi studiju laikā atbalstīt, kā arī turpmākiem akadēmiskiem un zinātniskiem sasniegumiem motivēt centīgus un talantīgus Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes studentus, kas vēlas padziļināti studēt cietvielu fizikas zinības. Stipendijai var pieteikties LU Fizikas un matemātikas fakultātes bakalaura programmas studenti (sākot no 2.kursa), kā arī maģistri un doktoranti. Stipendijas apmērs ir Ls 1000/ak. gadā – bakalauriem; Ls 1500/ak. gadā – maģistriem; Ls 2000/ak. gadā – doktorantiem. AS "Sidrabe" tēmas pētījumu veikšanai:
  1. Vakuumtehnoloģisko procesu izstrāde caurspīdīgu elektrovadošu slāņu ar noteiktām īpašībām iegūšanai.
  2. Plazmas iekārtu magnētisko sistēmu modelēšana materiālu apstrādei un izputināšanai vakuumā.
  3. Tehnoloģiskā procesa un tā vadības izstrāde oksīdu un metālu savienojumu pārklājumu izputināšanai no attiecīga mērķa vakuumā.
  4. Nepārtraukta tehnoloģiskā procesa vadības izstrāde noteiktu īpašību pārklājumu izputināšanai vakuumā ar īpašību kontroli procesa laikā.
  5. Dažādu veidu vakuumpārklājumu tehnoloģiju pielietošanas analīze jaunu iekārtu un materiālu ražošanā.
  6. Gāzdinamikas, siltuma un masas pārneses modelēšana pārklājumu uznešanas procesā vakuumā.

Cietvielu fizikas Groglass stipendija

Stipendija ir izveidota, pateicoties SIA „Groglass” finansējumam un nodibināta ar mērķi studiju laikā atbalstīt, kā arī turpmākiem akadēmiskiem un zinātniskiem sasniegumiem motivēt centīgus un talantīgus Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes studentus, kas vēlas padziļināti studēt cietvielu fizikas zinības, specializējoties anti-reflektīvo pārklājumu izpētē. Stipendijai var pieteikties LU Fizikas un matemātikas fakultātes bakalauri (sākot no 2.kursa) un maģistri. Stipendijas apmērs ir Ls 1500/ak. gadā. SIA „Groglass” tēma pētījumu veikšanai: Anti-reflektīvie pārklājumi. Stipendiju komisijā darbosies: LU Fizikas matemātikas fakultātes dekāns, asociētais profesors Leonīds Buligins (komisijas priekšsēdētājs), LU Fizikas matemātikas fakultāte, profesors Uldis Rogulis (komisijas priekšsēdētāja vietnieks), LU Fonda direktore Laila Kundziņa, LU Fizikas matemātikas fakultāte, docents Sandris Lācis, AS "Sidrabe" prezidents Nils Veidemanis, AS "Sidrabe" finanšu direktore Elita Šmite, SIA "Groglass" pārstāvis Artūrs Rožkalns. Pieteikties stipendijām iespējams, aizpildot on-line pieteikumu formu www.fonds.lv. Jautājumu, neskaidrību gadījumā sazināties ar Latvijas Universitātes Fondu: tālr. 67244120.

Informācija par LU Fondu:

Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties