Stipendija ir izveidota, pateicoties AS „Sidrabe” finansējumam un nodibināta ar mērķi studiju laikā atbalstīt, kā arī turpmākiem akadēmiskiem un zinātniskiem sasniegumiem motivēt centīgus un talantīgus Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes studentus, kas vēlas padziļināti studēt cietvielu fizikas zinības.

Stipendija paredzēta: LU Fizikas un matemātikas fakultātes bakalauriem (sākot no 2.kursa), maģistrantiem un doktorantiem. Stipendijas apmērs: Ls 1000/ak.gadā - bakalauriem; Ls 1500/ak.gadā - maģistrantiem; Ls 2000/ak.gadā - doktorantiem (kopējais stipendijas fonds ir Ls 4 500). AS "Sidrabe" tēmas pētījumu veikšanai:
  1. Vakuumtehnoloģisko procesu izstrāde caurspīdīgu elektrovadošu slāņu ar noteiktām īpašībām iegūšanai.
  2. Plazmas iekārtu magnētisko sistēmu modelēšana materiālu apstrādei un izputināšanai vakuumā.
  3. Tehnoloģiskā procesa un tā vadības izstrāde oksīdu un metālu savienojumu pārklājumu izputināšanai no attiecīga mērķa vakuumā.
  4. Nepārtraukta tehnoloģiskā procesa vadības izstrāde noteiktu īpašību pārklājumu izputināšanai vakuumā ar īpašību kontroli procesa laikā.
  5. Dažādu veidu vakuumpārklājumu tehnoloģijas un pielietošanas analīze jaunu iekārtu un materiālu ražošanā.
  6. Gāzdinamikas, siltuma un masas pārneses modelēšana pārklājumu uznešanas procesā vakuumā.
Stipendijas komisija: LU Fizikas matemātikas fakultātes dekāns, asociētais profesors Leonīds Buligins (komisijas priekšsēdētājs), LU Fizikas matemātikas fakultāte, profesors Uldis Rogulis (komisijas priekšsēdētāja vietnieks), LU Fonda direktore Laila Kundziņa-Zvejniece, LU Fizikas matemātikas fakultāte, docents Sandris Lācis, AS "Sidrabe" prezidents Nils Veidemanis, AS "Sidrabe" finanšu direktore Elita Šmite. Pieteikšanās: pieteikšanās stipendijām 2013./2014.ak.gadam no 2013. gada 1. septembra līdz 1. oktobrim. Iepriekšējie stipendiju ieguvēji

Dalīties