2024. gada 15. maijā plkst. 10:00 notiks trešā starptautiskā konference “Kodolenerģija Latvijai”. Konferences mērķis ir veicināt Latvijas sabiedrības izpratni par kodolenerģijas lomu Latvijas klimata mērķu sasniegšanā un enerģētiskās neatkarības stiprināšanā. Kodolenerģija ir būtiska zema oglekļa alternatīva fosilajam kurināmajam. Kodolenerģija veido gandrīz 26% no Eiropas Savienībā kopā saražotās elektroenerģijas un nodrošina aptuveni pusi no zema oglekļa satura elektroenerģijas.

Konferencē uzstāsies pasaules līmeņa enerģētikas un kodolenerģijas eksperti no Latvijas un ārvalstīm. Konferenci atklās klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis un Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks zinātniskajā darbā, habilitētais fizikas doktors Andris Šternbergs.

Konference norisināsies ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem projekta “Tehnoloģiju zināšanas Latvijas nākotnei” ietvaros (līguma numurs: 2024.LV/NVOF/MIC/033/33). Konferenci organizē un par saturu atbild nevalstiskā organizācija “Attīstības un inovāciju mācību centrs”. Konferenci atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, SIA “Fazer Latvija”, bezpeļņas organizācija “Generation Atomic”, starptautiskā organizācija “World Nuclear Association”, starptautiskā kustība “Stand Up for Nuclear” un SIA “Odo”.

Informācija par konferenci

Dalīties