No 29. līdz 30.novembrim Latvijā jau piekto reizi notiek tehnoloģiju forums "5G Techritory", kurā gan klātienē, gan attālināti pulcējas dažādu jomu profesionāļi, lai runātu par 5G sakaru tehnoloģiju pielietojumu. Foruma laikā iecerēts noslēgt vairākus memorandus par to, kā Latvija varētu izmantot jaunākās tehnoloģijas, lai veicinātu sadarbību starp zinātniekiem, uzņēmējiem un valsts struktūrām.

"5G Techritory" forums tēmu ziņā kļūst plašāks. Pirmkārt, foruma laikā tiks apspriests un Latvijas partneru starpā parakstīts sadarbības memorands par ūdeņraža ekonomiku Latvijā.

Tikpat apjomīga tēma ir Latvijas ambīcijas nākotnē iekļauties mikroshēmu ražošanas ķēdē. Šī joma ir ļoti plaša, jo tas sākas no augstākās izglītības, zinātnes un pētniecības, beidzas ar ražošanu. Latvijas Universitāte, Cietvielu fizikas institūts, Rīgas Tehniskā universitāte jau sākotnējā līmenī darbojas šajā virzienā, bet, protams, šīs aktivitātes ir jākonsolidē un jāmērķē uz nākamo līmeni. Lielā ambīcija ir, ka pēc 15 gadiem Latvijā ir arī sava mikroshēmu rūpnīca.

Trešais lielais jaunais temats ir saistīts ar pagājušajā gadā iesākto iniciatīvu par metaversu "MetaCity". Trešais memorands būs saistīts ar "MetaCity" iniciatīvas tālāko attīstību.

Vairāk informācijas

Dalīties