Piektdien, 2022. gada 30. septembrī, norisināsies „Zinātnieku nakts 2022”, kas ik gadu notiek visā Eiropā, lai popularizētu zinātni un zinātnes sasniegumus.  Plašākai sabiedrībai tiks atvērtas augstskolas un zinātniskie institūti, lai ikviens interesents var tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus,  piedalīties eksperimentos un diskusijās.

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas jau septiņpadsmito gadu septembra pēdējā piektdienā vienlaicīgi notiek visā Eiropā. Zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārzinātniskā veidā iepazīstina ar dažādām zinātnes nozarēm, inovatīvām metodēm un tehnoloģijām, kas pateicoties zinātnei ir pieejamas industrijai vai ikvienam cilvēkam. Zinātni Latvijā pārstāv spēcīgas institūcijas ar izciliem zinātniekiem, modernu pētniecības infrastruktūru un ilgtermiņa inovāciju potenciālu.

“Zinātnieku nakts” pasākumā piedalīsies arī mūsu institūta zinātnieki, kuri demonstrēs iekārtas, ar kurām strādā zinātnieki, organizēs viktorīnas, spēles, elektronu fitnesa nodarbības un izgaismos pasauli.

Vairāk informācijas

Dalīties