Teju 90% jauniešu vēlas dzīvot videi draudzīgāk, turklāt gandrīz 80% to cenšas darīt jau tagad, secināts AS “Latvenergo” erudīcijas konkursa “Fizmix eksperiments” veiktajā pētījumā. Skolēnu atbildes liecina par vēlmi iegūt arvien vairāk informācijas par zaļo fiziku jeb efektīvu enerģijas resursu izmantošanu un veidiem, kā samazināt negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi.

AS “Latvenergo” sadarbībā ar “Mindshare” 2021. gada martā veica pētījumu, aptaujājot 500 respondentus vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Pētījuma dati liecina, ka Latvijas jauniešus interesē videi draudzīgs dzīvesveids, un 89% aptaujāto skolēnu min, ka vēlētos par “zaļo” fiziku iegūt padziļinātākas zināšanas.

AS “Latvenergo” rīkotais erudīcijas konkurss “Fizmix eksperiments” norisinās 26. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. Konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku. Konkursa fināls notiks Latvijas Fizikas dienā 22. aprīlī.

Dalīties