Apritējis gads, kopš Latviju pāršalca ziņa, ka tiek izsludināta ārkārtējā situācija valstī saistībā ar COVID-19 izplatību, taču vēl nozīmīgāks ir fakts, ka apritējis arī gads, kopš Taivānas un Baltijas valstu fizikas pētījuma centra atklāšanas.

Gads, ko bija plānots piepildīt ar komandējumiem un konferencēm, izvērsās citādi. Bet arī tādos gadījumos zinātne neapstājas, un šajā laikā sadarbības ceļā ir publicēti pirmie kopējā darba rezultāti open-access žurnālā Optics Express.

Turklāt mūsu plāni kļūst tikai lielāki un ambiciozāki. Šobrīd ir izsludināts Latvijas-Lietuvas-Taivānas zinātniskās sadarbības projektu konkurss, kuram centra darbības ietvaros tiek veidoti jauni starptautiskie kontakti kopīgu mērķu sasniegšanai. Aprīļa beigās jebkuram interesantam būs iespēja tiešsaistē pieslēgties semināram, kur par jaunākajiem pētījumiem stāstīs LU CFI un Taivānas NSYSU pētnieki. Protams, mēs visi gaidām, kad situācija uzlabosies un stabilizēsies, lai varētu doties pieredzes apmaiņā uz citām valstīm. Bet līdz tam novērtējam, ka, pateicoties cilvēces izgudrojumiem, varam satikties, debatēt, uzklausīt, redzēt vienam otru, atrodoties katram savā pasaules malā. Svinību šovakar nebūs, bet varbūt pasūtām picu (vai vismaz pagatavojam griķus) par godu šim notikumam?

Sargiet sevi un savus mīļos!

 

Publicētie kopdarba rezultāti

Vairāk par izsludināto Latvijas-Lietuvas-Taivānas zinātniskās sadarbības projektu konkursu

Dalīties