Latvijas mediji turpina ziņot par 2019.gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem, tostarp mūsu institūta un Jilin Universitātes Teorētiskās ķīmijas institūta (ĶTR) darbu par jaunu materiālu teorētiskiem aprēķiniem enerģijas iegūšanai un uzkrāšanai. Pētījuma autori Dr.phys. Roberts Eglītis, Dr.habil.phys. Juris Purāns, Dr.phys. Jānis Kleperis, Dr.phys. Anatolijs Popovs no LU CFI, kā arī Dr. Ran Jia.

Kā arī par LZA prezidenta akadēmiķa Ojāra Spārīša atzinības rakstu ieguvušo darbu par pašorganizēšanās procesu teorētisko modelēšanu perspektīvos perovskītos zaļajai enerģētikai, Dr. rer. nat. Jurijs Mastrikovs, Dr. phys. Dmitrijs Zablockis, Dr. rer. nat. Guntars Zvejnieks, Dr. phys. Leonīds Rusevičs, Dr. habil. phys. Vladimirs Kuzovkovs, Dr. habil. phys. Jevgēņijs Kotomins, un  autoru kolektīva darbu “Jauna pieeja fosforescējošu organisku materiālu izstrādei no šķīdumiem gatavotajās organiskajās gaismu izstarojošajās diodēs”, kas tapis sadarbojoties RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātei un LU CFI zinātniekiem Dr.phys. Aivaru Vembri, Mg. Natāliju Tetervenoku un Mg. Igoru Mihailovu.

Intervijas ar laureātiem - Robertu Eglīti, Juriju Mastrikovu, Guntaru Zvejnieku un Aivaru Vembri skatieties 15. februārī plkst. 11.00 TV24 Rīga raidījumā ‘Izstāsti Latvijai’ un LNT raidījumā ‘Atspēriens izaugsmei’ 16. februārī plkst. 10.00.

Vairāk: 

Nosaukti gada nozīmīgākie zinātnes sasniegumi Latvijā (tvnet)

Latvijā izstrādā baterijas, kas ļaus tehnoloģijas lietot ilgāk

Intervija Radio Naba;

Dienas apskats. LU Cietvielu fizikas institūtā veikti aprēķini jaunu materiālu iegūšanai;

LU zinātnieki teorētiski raksturo jaunus materiālus enerģijas iegūšanai (delfi);

LU zinātnieki veikuši aprēķinus jauniem materiāliem enerģijas iegūšanai (jauns.lv);

la.lv;

lvportals.lv;

lu.lv.

Dalīties