Berlīnē nākotnes muzeja “Futurium” lielās atklāšanas ietvaros 5. septembrī tika atklāta arī izstāde, kurā par daļu no “Futurium” pastāvīgās ekspozīcijas kļūs mākslinieku un jauno mediju kultūras centra RIXC dibinātāju Rasas Šmites un Raita Šmita instalācija "Biotricity – baktēriju laiks".

"Futurium” pulcē ekspertus un pārstāvjus no visdažādākajām jomām – zinātnes, kultūras, politikas, biznesa un citām – un ir atvērts ikvienam, kas vēlas dalīties ar savu viedokli saistībā ar nākotnes jautājumiem. Pirmos trīs gadus – līdz 2022. gada beigām – ieeja muzejā būs bez maksas.

No 5. septembra instalācija “Biotricity – baktēriju laiks” būs apskatāma “Futurium” muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā. Mākslas darba idejas autori mākslinieki Rasa Šmite un Raitis Šmits, kuri pirms vairākiem gadiem sadarbībā ar LU Bioloģijas fakultātes un mūsu institūta Ūdeņraža laboratorijas pētniekiem un jauno zinātnieku Artūru Grudulu uzsāka kopīgus eksperimentus ar “mikrobu degvielas” šūnu tehnoloģiju (MFC – microbial fuel cell).

Vairāk informācijas: https://www.lsm.lv/raksts/kultura/maksla/berline-atklats-nakotnes-muzejs-ar-latvijas-makslinieku-smitu-instalaciju.a331109/

“Futurium” muzeja mājaslapa: https://futurium.de/

Dalīties