2019. gada 24. maijā Industriālās mākslas centrā LABoral (Spānija) notika laikmetīgās mākslas izstādes Eco_visionarios atklāšana, kas ir starptautisks mākslas projekts, kas notiek sadarbojoties vairākiem mākslas centriem.

Izstādē Latviju pārstāv mākslinieki Rasa Šmite un Raitis Šmite ar instalāciju Biotricity. Mākslas un zinātnes projekta “Biotricity / Baktēriju baterija” idejas autori ir RIXC mākslinieki Rasa Šmite un Raitis Šmits, kuri 2012. gadā sadarbībā ar LU Cietvielu fizikas institūta un Bioloģijas fakultātes zinātniekiem uzsāka kopīgus eksperimentus ar “mikrobu degvielas” šūnu jeb MFC (micro-bial fuel cell) tehnoloģiju, izmēģinot šīs “dzīvās baterijas” darbību dažādās vidēs.

Izstāde mākslas centrā LABoral būs apskatāma līdz 26. oktobrim, savukārt otra projekta Eco_visionarios daļa būs apskatāma Madridē, kultūras centrā Matadero Madrid no 13. jūnija līdz 6. oktobrim.

https://www.mfa.gov.lv/georgia/konsulara-informacija/konsularais-registrs/531-visas-vestniecibas/spanija-lv/vestniecibas-zinas-spanija

http://www.laboralcentrodearte.org/en/exposiciones/eco-visionarios

Dalīties